wie we zijn 

Sinds 1 augustus 2017 bestaat de Zyp. De school staat in de wijk Alteveer-Cranevelt in Arnhem-Noord. 

Wij geloven dat ieder kind alles kan leren. Niet alleen onze leerlingen, maar ook het team van basisschool de Zyp is voortdurend in ontwikkeling. We willen het elke dag een beetje beter doen. 

We zijn sportief, we geven om onze groene omgeving en hebben aandacht voor cultuur. Op de Zyp is iedereen welkom. Een leerling mag zichzelf zijn.

wat we willen

Als je je veilig en prettig voelt op school, leer je beter. Dat is een belangrijk kenmerk van de sfeer op de Zyp. We zijn samen verantwoordelijk voor een fijne sfeer op school. Dat zorgt ervoor dat iedereen zich kan ontwikkelen en respect heeft voor een ander.

De maatschappij verandert doorlopend en wij willen kinderen daar goed op voorbereiden. Dat houdt voor ons in dat kinderen hun creativiteit kunnen blijven ontwikkelen. Nieuwsgierigheid willen we blijven prikkelen zodat onze leerlingen verder kijken dan hun neus lang is en flexibel kunnen reageren op die veranderende maatschappij. En daar sturen we elk op ons eigen wijze op: school, kind en ouder.

Wij willen kinderen leren om zelfstandig te zijn. Door hen te helpen eigenaarschap te ontwikkelen. Onze leerlingen leren hoe zij leren.

hoe we dat doen

Met elkaar bouwen we aan de toekomst. We gebruiken daarvoor de beste methodes en de laatste inzichten en technieken. ICT niet als doel op zich maar als middel om jezelf te ontwikkelen. Samen dagen we kinderen uit het beste uit zichzelf te halen met respect voor hun omgeving. 

De speerpunten van het team de Zyp zijn dit schooljaar het bevorderen van eigenaarschap bij onze leerlingen en explicite directe instructie. 

De groepen 1 tot en met groep 4 bevinden zich in ons gebouw aan de Peter van Anrooylaan nr. 3. (PvA) Tel.nr. 026 - 4422401. De groepen 5 t/m 8 bevinden zich in het gebouw aan de Eduard van Beinumlaan nr. 28. (EvB) Tel. nr. 026 - 4431281