Social Schools is ontstaan uit de gedachte dat de communicatie tussen school en ouders en/of verzorgers met gebruik van hedendaagse middelen beter en efficiënter plaatsvindt.

Schoolmedewerkers

Met Social Schools is het eenvoudig communiceren met de ouders. Of het nu gaat om gerichte mailings, persoonlijke berichten, korte enquêtes, de jaaragenda, het plannen van oudergesprekken.

Ouders en/of verzorgers

Voor ouders en/of verzorgers betekent het gebruik van Social Schools dat schoolinformatie van hun kind(eren) altijd inzichtelijk is en dat zij een actieve rol kunnen spelen in de planning van bepaalde schoolprocessen. Even een adres op zoeken van een klasgenoot van uw kind uit de groep? Even kijken hoe laat de schoolavond begint. Even kijken welke schoolactiviteiten zijn gepland in de week voor de zomervakantie? Het kan allemaal via Social Schools.

Ouderbetrokkenheid

Door Social Schools verloopt de communicatie tussen school en ouders en/of verzorgers efficiënter. Het is gericht op actieve communicatie van beide kanten. Daarmee wordt de ouderbetrokkenheid vergroot. Ouders en scholen kunnen heel snel gericht met elkaar communiceren.

Gebruik maken van Social Schools

Wanneer uw kind voor het komt wennen, ontvangt u van de leerkracht een brief met hierin de informatie die u nodig heeft om een account aan te maken. Vanaf dit moment ontvangt u via Social Schools alle informatie van school. Zoals de wekelijkse nieuwsbrief, informatie over de groep en activiteiten en uitnodigingen voor gesprekken. 

Social Schools heeft een handige app die u kunt installeren op uw smartphone of tablet, en er is de mogelijkheid om de agenda van de school exporteren.